O syropach DaVinci Gourmet
|
Jedne z najlepszych i najchętniej wybieranych przez baristów syropów na świecie. Stworzone specjalnie z myślą o napojach gorących, pozostają stabilne zarówno w wysokiej jak i niskiej temperaturze, nie rozwarstwiają się i nie warzą mleka. |
|
Dostępne smaki DVG
Syropy klasyczne | Syropy bez cukru |
Spiced ChaiKojąca kombinacja czarnej herbaty, miodu i aromatycznych przypraw. Szczególnego smaku dodają nuty cynamonu, wanilii, imbiru, goździków i kardamonu. Idealne połączenie smaków, które nie jest zbyt słodkie ani zbyt pikantne! |
|||
Almond Amaretto Banana Butterscotch Caramel Chocolate Chocolate Mint Cinnamon Coconut |
English Toffee Nut French Vanilla Gingerbread Hazelnut Honeycomb Irish Cream Orange Peach Raspberry |
Salted Caramel Strawberry Tiramisu Vanilla White Chocolate |
Caramel Hazelnut Vanilia |
||
Syropy herbaciane | |||||
SPICED CHAI LATTE
- 30 ml syropu DVG Spiced Chai
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
Do wysokiej szklanki wlej syrop, dodaj espresso, a na końcu uzupełnij spienionym mlekiem.
Almond Latte Granita
- 750 ml syropu DVG migdałowego (Almond)
- 900 ml espresso
- 2250 ml wody
Wymieszaj wszystkie składniki w granitorze. Przepis przygotowany na 10 porcji po 180ml.
Caramello Latte
- 15 ml syropu DVG Irish Cream
- 15 ml syropu DVG Amaretto
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
Wlej do wysokiej szklanki syropy, dodaj spienione mleko, a na końcu espresso.
Uzyskasz pyszne latte warstwowe.
Cinachoc milk
- 15 ml syropu DVG cynamonowego
- 15 ml syropu DVG biała czekolada
- 240 ml zimnego mleka
- posypka wiórki czekoladowe
Umieść wszystkie składniki w blenderze i dokładnie zmiksuj. Podawaj w szklance o pojemności 480ml. Na koniec użyj posypki wiórki czekoladowe.
Cinnamon latte
- 15 ml syropu DVG cynamonowego
- 10ml syropu DVG jabłkowego (Apple)
- 20ml sosu DVG karmelowego
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
- posypka cynamonowa beza
Do szklanki o pojemności 360ml wlej syropy oraz mleko. Dodaj espresso i wymieszaj. Wlej spienione mleko, udekoruj cynamonową bezą i sosem karmelowym.
CHOCOLATE CHERRY SHAKE
- 1 miarka czekoladowej bazy shake Simply
- 8 ml syropu wiśniowego DVG (cherry)
- 150 ml mleka
- 5 kostek lodu
- bita śmietana
Davinccino
- 10 ml syropu DVG cynamonowego
- 10 ml syropu DVG Amaretto
- 1 espresso (30 ml)
- spienione mleko
- plasterki migdałów do dekoracji
Do szklanki o pojemności 180ml wlej syropy, a następnie dodaj espresso. Na koniec wlej mleko, a całość posyp migdałami.
Berry Lemonade
- 30 ml - 60 ml syropu DVG truskawkowego (Strawberry)
- 30 ml - 60 ml syropu DVG malinowego (Raspberry)
- 1 szklanka lemoniady
- lód
Wypełnij dużą szklankę lodem do 3/4 objętości, dodaj lemoniadę i syropy, dobrze wymieszaj. Przepis dla szklanek o pojemności 480ml.
Banana Granita
- 750 ml syropu DVG bananowego (Banana)
- 2250 ml wody
Wymieszaj wszystkie składniki w granitorze. Przepis przygotowany na 10 porcji po 180ml.
Chocolate Milk
- 60 ml syropu DVG czekoladowego
- zimne mleko
- lód
Wypełnij 480 ml szklankę lodem do 3/4 objętości, dodaj syrop, zimne mleko i dobrze wymieszaj.
Caramel Granita
- 750 ml syropu DVG karmelowego
- 480 ml mleka
- 2250 ml wody
Wymieszaj wszystkie składniki w granitorze. Przepis przygotowany na 10 porcji po 180 ml.
Blueberry Slush
- 60 ml syropu DVG jagodowego
- 4 łyżki mleka
- 2 szklanki lodu
Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj. Podawaj w szklance o pojemności 480ml.
Zeskanuj kod telefonem. Kontynuj przeglądanie gdzie tylko chcesz!